Werken bij Insights Zorg

Op dit moment zijn wij op zoek naar een senior adviseur sociaal domein. Zoek je een stage- of afstudeerplaats? Informeer naar de mogelijkheden. We komen ook graag in contact met ZZP-ers die onze visie delen en onderdeel uit willen maken van onze flexibele schil.

Vacature Senior adviseur sociaal domein

Wil jij net als wij het verschil maken en zorgen dat veranderingen in het sociaal domein meer effect hebben? Kan jij je vinden in een betrokken en persoonlijke aanpak die gericht is op doelmatige zorg en ondersteuning voor cliënten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat wij doen

We werken voor gemeenten, gemeentelijke samenwerkingsverbanden, zorg- en welzijnsaanbieders en andere semi-overheidsorganisaties.

Het sociaal domein is volop in beweging. De rol van de overheid neemt af en er wordt een groter beroep gedaan op de zelfredzaamheid van de maatschappij en het individu. Er is een nieuw sociaal speelveld aan het ontstaan waarin zorg- en welzijnsaanbieders meer samenwerken aan een integraal aanbod, ondersteuning uitgaat van het versterken van de eigen kracht en beter gebruik gemaakt wordt van technologische mogelijkheden.

Onze kracht is dat wij onze veranderaanpak combineren met inhoudelijke kennis van actuele thema’s, zoals: resultaatsturing, budgetoverschrijdingen, verschuiving naar voorliggende voorzieningen, ondersteuning statushouders en digitale dienstverlening.

Wat jij voor ons gaat betekenen

Jij begrijpt wat veranderingen in het sociaal domein complex maakt: besluitvormings-processen, werkwijzen, cultuur, financiering, wet- en regelgeving en betrokken partijen. In die complexiteit weet je succesvol te acteren en mensen en organisaties verder te brengen.

Dat doe je op basis van twee pijlers van onze aanpak: datagedreven werken en waarderend veranderen. Met objectieve data verschaf je de organisatie inzicht waar veranderingen wenselijk/noodzakelijk zijn en in hoeverre doelen ook gerealiseerd worden. Je brengt advies uit en helpt veranderingen ook daadwerkelijk tot stand te brengen. Hier pas je de principes van waarderend veranderen toe: in kortcyclische stappen versterken wat werkt.

Bij grotere opdrachten werk je nauw samen met een collega adviseur, waarbij je elkaar versterkt en aanvult door vakinhoudelijke kennis te combineren met vaardigheden op het gebied van verandermanagement. De rol die jij vervult, varieert van projectleider, adviseur, analist tot trainer/coach. Dat kan op locatie bij de klant, op kantoor van Insights Zorg of vanuit huis. Een deel van je tijd besteed je aan het acquireren van nieuwe opdrachten.

Wat jij meebrengt

 • Passie voor en aantoonbare kennis van het sociaal domein
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in de publieke sector
 • Je hebt meerdere complexere veranderingen uitgevoerd als projectleider of adviseur
 • Uitgebreide inhoudelijke kennis van enkele thema’s die nu actueel zijn bij gemeenten
 • Ervaring met datagedreven werken
 • Nauwgezet, analytisch en uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden
 • Aantoonbaar HBO of universitair werk- en denkniveau
 • Eigen netwerk in het sociaal domein

Wat wij jou bieden

 • Een omgeving waarin je jezelf als professional maximaal kunt ontwikkelen en kunt excelleren in je vakgebied
 • Veel ruimte voor eigen inbreng en visie op de doorontwikkeling van onze diensten
 • Een open, persoonlijke en informele bedrijfscultuur (met o.a. vrijdagmiddagborrels, jaarlijkse barbecue, gezamenlijke Sinterklaasviering en het Kerstdiner) en contacten met collega’s van zusterbedrijven
 • Flexibiliteit in wanneer en waar je werkt
 • Een marktconform salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals winstdeling, pensioen- en studieregeling

Onze organisatie

Per 1 januari 2019 zijn Insights Zorg, Arcon en Menselijke Maat samengegaan en treden gezamenlijk onder de naam Insights Zorg naar buiten. We zijn een landelijk opererend innovatief adviesbureau dat zich richt op verandervraagstukken in het sociaal domein. Onze ambitie is om door te groeien naar een adviesbureau van 15 vaste adviseurs.

Samen met onze zusterbedrijven RDMG, Borger & Burghouts en Insights Improves willen we als groep in 2019 verhuizen naar Deventer.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je CV met bondige motivatiebrief naar: info@insights-zorg.nl. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Erik van Es, managing partner.

Deze vacature staat ook open voor ZZP-ers die vanuit onze flexibele schil samen met ons effecten van veranderingen willen vergroten