Kwaliteit en effectiviteit van gecontracteerde ondersteuning

Sturing vanuit contractmanagement

Data

Deze informatiebijeenkomst wordt op aanvraag gegeven.

Inleiding

Gemeenten willen meer zicht in en beter kunnen sturen op de kwaliteit en effecten van de ondersteuning die ze inkopen. Op basis daarvan kunnen zij waar nodig bijsturen en keuzes maken voor de meest effectieve ondersteuning. Of ondersteuning effectief is wordt door verschillende factoren bepaald zoals de aanbieder, de geboden ondersteuning, de specifieke situatie van een inwoner en de omgevingsfactoren. Dat maakt het een complex geheel. In deze informatiebijeenkomst vertellen we over de mogelijkheden die er zijn om op basis van de inhoud hier meer grip op te krijgen.

Inhoud

Wij helpen contractmanagers van gemeenten beter te sturen op doelen en afspraken. Dat doen we enerzijds door het ontwikkelen van dashboards voor contractmanagers en anderzijds door te adviseren bij de implementatie en borging daarvan. In deze informatiebijeenkomst komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat houdt sturen op kwaliteit en effectiviteit in?
 • Welke mogelijkheden heeft een gemeente om te sturen?
 • Samenwerking tussen zorgaanbieder en gemeente
 • Data voor contactmanagement (stip op de horizon en groeimodel)
 • Voorbeelden
 • Aandachtspunten

Naast deze onderwerpen nodigen we deelnemers uit om eigen vragen in te brengen die we dan meenemen in het verhaal.

Doelgroep

Met deze informatiebijeenkomsten richten we ons vooral op contract- en kwaliteitsmedewerkers. Ook beleidsmedewerkers die betrokken zijn bij het maken van afspraken met zorgaanbieders (o.a. subsidierelaties) behoren tot de doelgroep.

Duur

De informatiebijeenkomst duurt 1,5 uur.

Kosten

Deelname aan deze informatiebijeenkomst is kosteloos. 

Aanmelden


  Cliëntervaringsonderzoek met Menselijke MaatContinu meten bij cliëntervaringsonderzoekBWO bij Beschermd WonenSturen vanuit contractmanagementSturen op doelstellingen welzijn

  Ik wil ook graag de nieuwsbrief ontvangen

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.