Versterken sociale basis

Sturen op bewegingen in de sociale basis

Data

12 december 2023
Tijd: 16:00-17:00
Locatie: Online

8 februari 2024
Tijd: 16:00-17:00
Locatie: Online

Inleiding

Een goed functionerende sociale basis wordt door iedere gemeente belangrijk gevonden, samen met partners worden diverse initiatieven ontwikkeld om dat te bewerkstelligen. Maar hoe meet je dat die het gewenste effect hebben? Welke afspraken maak je met organisaties in de sociale basis? Daar gaat gaat deze informatiebijeenkomst over.

Inhoud

In de hele sociale basis wordt nog beperkt gestuurd op doelen en resultaten.  Er wordt onvoldoende nagedacht hoe activiteiten moeten bijdragen aan doelen en hoe dat te meten is. Het ontbreekt niet aan onderzoeken over de meerwaarde van welzijn of aan methodieken om lokaal de meerwaarde van welzijn te bepalen. Voor welzijn blijkt het in de praktijk echter ingewikkeld om hiermee tot goede indicatoren te komen. In deze informatiebijeenkomst lichten we onze aanpak (en de ervaringen) toe en worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Wat houdt goede sturing in?
 • Wat maakt sturing op welzijnsdoelstellingen complex?
 • Een aanpak om:
  • Helderheid over doelen te krijgen
  • Relaties te leggen tussen activiteiten
  • Indicatoren te bepalen
 • Welke data en hoe te meten?
 • Aandachtspunten en valkuilen

Doelgroep

Met deze informatiebijeenkomst richten we ons op beleidsmedewerkers, leidinggevenden, contractmanagers en kwaliteitsmedewerkers van zowel gemeenten als welzijnsorganisaties. De bijeenkomst is daarnaast ook interessant voor andere partijen die actief zijn in de sociale basis, bijvoorbeeld op het vlak van preventie.

Duur

De informatiebijeenkomst duurt 1 uur.

Kosten

Deelname aan deze informatiebijeenkomst is kosteloos. 

Aanmelden


  Cliëntervaringsonderzoek met Menselijke MaatContinu meten bij cliëntervaringsonderzoekBWO bij Beschermd WonenSturen vanuit contractmanagementSturen op doelstellingen welzijn

  Ik wil ook graag de nieuwsbrief ontvangen

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.