Fysiotherapiepraktijk Fysio Cure uit Oldenzaal neemt bij patiënten en sporters diverse testen af om hun progressie en de effectiviteit van behandelingen en trainingen te bepalen. Hiervoor was behoefte aan een dashboard dat de testresultaten overzichtelijk presenteert voor de patiënten, fysiotherapeuten, trainers en sporters.

Periodiek nemen fysiotherapeuten van Fysio Cure testen af bij sporters, inwoners die deelnemen aan een beweegprogramma en patiënten die herstellen van bijvoorbeeld een knieoperatie. Het doel van de testen verschilt per groep. Hiervoor zijn verschillende testen ontwikkeld die op maat worden ingezet bij bepaalde doelgroepen. De uitkomsten worden gestructureerd vastgelegd in Excel-bestanden.

Insights Zorg is gevraagd om een dashboard te ontwikkelen dat zowel de patiënt of sporter op individueel inzicht biedt in zijn of haar progressie als trainers en fysiotherapeuten inzicht geeft op groepsniveau. In een tijdsbestek van enkele maanden is in Power BI een dashboard gerealiseerd. Om de patiënten en sporters ook zelf inzicht te geven in de behaalde resultaten ontvangen zij een persoonlijk testrapport. Vanuit het dashboard worden deze testrapporten automatisch gegenereerd en verstuurd. Dit automatisch genereren en versturen bespaart veel tijd. Verder biedt het dashboard de mogelijkheid om snel trends te bekijken van de resultaten van verschillende teams en deze onderling te vergelijken.

Fysio Cure is enorm blij met het dashboard. Ze hebben een instrument in handen waarmee ze beter onderbouwd adviezen of oefeningen kunnen geven en patiënten optimaal kunnen begeleiden naar herstel. Een werkwijze die ook erkend wordt door externe opdrachtgevers van Fysio Cure.